Tjänster


  Här följer mina tjänster som jag erbjuder som Stresspedagog. Alla mina tjänster är berättigade till Friskvårdsbidrag. Självklart är jag öppen för andra passande förslag i Stressreduceringssyfte!

Uppdaterar också på Facebook om något nytt spännande dyker upp, så ta en titt där också. stresspedagogzlowdownsusannrolfsdotter

Coaching Företag och privat

Grunden till en lyckad coachning är en bra personkemi. Du behöver känna att du har fullt förtroende för mig. Därför börjar vi med att ses på ett 45 minuters gratis lära-känna-möte där jag berättar lite kort om mig och hur jag jobbar. Härligt! Då har vi en plan. All slags förändring måste komma inifrån. Som Stresspedagog är jag där som stöd och vägledning. Jag hjälper dig att identifiera vad du behöver göra. Tillsammans ställer vi mål och en konkret tidsplan att komma dit, jag använder mig av SMARTplan.

 Jag hjälper dig att identifiera och ändra negativa mönster som stress, sömnproblem, negativt tänkande och självkänsla. Jag kommer att framöver också ha gruppcoaching där vi möts under avslappnade former och utbyter erfarenheter och inspiration för mätbara resultat. Jag förespråkar meditation och mindfulness i olika former.


 Föreläsningar

Jag håller föreläsningar på Företag , skolor och liknande. Använder mig av tre "grundpelare" som jag tycker är viktiga. Vad är stress? Den drabbar oss olika och inte likadant , det som är stress för dig kanske inte är stress för mig. (Självklart finns det kriterier för grundstress). Vad händer vid Stress, fysiskt och Psykiskt? och det viktigaste, Hur förebygger vi stress? Självklart anpassas dessa efter varje grupp.

Vill du att jag håller en Föreläsning på ert företag eller organisation? Föreläsningarna kan göras till en Lunchföreläsning och dom kan kombineras med en enklare sittande avspänningsmassage.

"Skogsbad"

Ja, vad är nu det där med "Skogsbad"... inte det ni kanske tror, man badar inte rent fysiskt, det kan man ju förstås om vädret tillåter! Det är från början en japansk term "Shirnin Yoku" vilket bäst kan förklaras med att man tar in skogsatmosfär med alla sinnen, en del sinnen tom skärps i grönskan. Att den kommer från Japan beror troligen på deras höga arbetsbelastning och dom kommit på ett sätt att få in naturen i stressreducerings syfte.Det behöver inte vara en skog utan fungerar lika väl med en grön park. Det viktiga är Grönskan och möjligheten att stanna upp, Zlowdown och begrunda miljön man befinner sig i.Ja,vara här och nu helt enkelt.

Det är ju numera Vetenskapligt bevisat att det är hälsofrämjande att vistas i naturen. Kan ju också göras som en Kickoff för att befrämja gruppdynamiken, hur går det att vara i en annan miljö tillsammans under andra förutsättningar. Det går också att få Skogsbad som Fysisk Aktivitet på Recept FAR. 

       Avspänningsmassage och Kost

Avspänningsmassagen jag utövar, introducerades redan 1962 på Axelsons Gymnastiska institut där jag är utbildad. Jag har kompletterat denna kurs med en kurs i komplementär Medicin och"Svensk" massage kurs i mitt kursprogram till Stresspedagog. Massagen är en avslappnande rygg och ansiktsmassage där man avslutar med vaggningar, för att riktigt göra kroppen avslappnad, stressreducerad och härlig. Denna massage kan  också fås sittande så den passar utmärkt som Företagsmassage.

Jag erbjuder också Kostrådgivning anpassad för den stressade människan. Hur du bör äta för att minimalt stressa din kropp. Du vet väl att du kan få båda dessa via ditt Företags friskvårdsbidrag? Kontakta mig för mer information om detta.


Jag kommer längre fram att ordna retreats 

Min vision är att jag kommer att ordna Retreats, där man helt enkelt" Loggar ut". Vi lämnar stressen ett tag och varvar ner, byter erfarenheter och umgås "Back to basic" helt enkelt och Zlowdown. Vi umgås,vandrar och andra avkopplande saker, för att ladda våra batterier.Och lär oss hur vi kan hitta sätt att reducera stress/utmattning. Passande alla åldrar, anpassas efter behov och grupp.

Tänker mig självklart Retreats på min fantastiska Favoritö, Mallorca, där jag haft förmånen att få bo. Tänker också att den Svenska Naturen har mycket att ge,så ett helgretreat är på tapeten. Det finns ju andra härliga ställen som antagligen kommer att bli aktuella, Portugals fantastiska kust och stränder, eller ja varför inte komma med egna förslag? 

Något förslag till tjänst?